zaterdag 30 juni 2012

Onder psychoten



Blauwe spruitjes worden er geteeld volgens de theatrale persoonlijkheid. De narcist kijkt laatdunkend op haar neer, wetende dat hier uiteindelijk toch zijn plannen grond zullen vinden. "Manie, manie, manie!" roept de schizofreen die de narcist doorziet. "It's all about the manie" klagen al zijn ikken in koor. De antisociale persoonlijkheid houdt zich afzijdig, zorgvuldig gadegeslagen door de paranoid die in het samenzijn een complot vermoedt waarin hem groot onrecht wordt aangedaan. Nergens wordt hij bij betrokken.
 
"Ja, verlaat mij maar weer. Ik kan het toch nooit goed doen". Het is de borderliner die nu woest komt aangestormd. Gisteren had ze de groep nog als haar intiemste vrienden beschouwd. “Jullie zijn oude kaas! Weg ermee!” zet ze haar onbegrijpelijke toorn nu kracht bij. Angstvallig zoekt ze steun bij haar bipolaire ploeggenoot die graag mee piekt op de wisselende nukken van zijn vriendin. "Ik zie het inderdaad niet meer zitten voor de dag van morgen" valt deze haar bij.
 
Een passant mengt zich in het gesprek. “Dames en heren. Waarom praten jullie niet met elkaar in plaats van oordelen over en weer te schuiven?” Ogen die elkaar aftasten. Na een korte stilte volgt een reactie.

“Die is gek!” klinkt het eensluidend.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten